Café Bar Legenda Kladno

est. 2014

Café

Nechte se pozvat do Legenda cafe baru Est. 2014, který naleznete vedle hlavního vchodu do Domu kultury v centru Kladna. Po vzoru londýnských podniků s nádechem světových kultur, věhlasného a inspirativního vídeňského prostředí kaváren a s duší naší milované a půvabné staré Prahy, jsme pro Vás nechali vzniknout podnik, který Vás má oslovit svou duší.
Nejen luxusní italská káva značky Cafe Milano, kterou nabízíme zatím jako jediní v republice, si Vás může získat stejně tak, jako výběr moravských vín, smíchovského piva Staropramen po boku půvabné Stelly Artois, našich domácích dezertů, teplých uzenin od pečlivě vybraných dodavatelů a mnoho dalšího.
Šálek Caffe Mialno

Lokální produkty nejvyšší kvality

Zásadně nakupujeme u prověřených dodavatelů lokálního charakteru, kteří nabízejí nejvyšší kvalitu.

Bar

Náhradní text o baru. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt

Rumové osudy

Americké Panenské Ostrovy

Jerry Sailor Spiced Caribbean Rum

Sailor Jerry Spiced Caribbean Rum je kultovní rum pojmenovaný po americkém námořníkovi a prominentním karibském tatérovi 20. století Normanu Collinsovi, zvaném „Sailor Jerry“ (námořník Jerry). Norman „Sailor Jerry“ Collins (*14. ledna 1911 v Reno – Nevada) se proslavil nejen tetováním svůdných karibských tanečnic „hula girls“, ale také vlastní recepturou ve světě proslulého rumu, jehož vůni a chuť tvoří mohutná infuze vanilky, skořice, hřebíčku a limetky. Sailor Jerry je tmavý, pikantní rum destilovaný z melasy, protnutý silnou dávkou koření. Nečekejte ani kapku sladké podbízivosti, Sailor Jerry je extra suchý rum pro tetované námořníky, jeho krása spočívá v přirozené vyváženosti. V nové, lehce upravené receptuře získal větší jemnost a hladkost. Proti původní verzi má i méně alkoholu. Pro konzumenty se sběratelskými sklony je tento rum zajímavý také vnitřní stranou zadní etikety, na které jsou vyobrazeny různé podoby havajských tanečnic. Kouzlo spočívá v tom, že obrázky jsou viditelné teprve po vypití celé lahve.

 

Anglie

Old J Spiced Rum

Starý Sailor Jerry v nové láhvi!! Skvělý rum Old J ! Klasická kombinace karibského rumu, koření, vanilky a limetky dělá tento rum nejlepší v kategorii spiced rumů! Tom Hurst, stvořil podle původní receptury toho starého skvělého Jerryho!! Vyslyšel tak desetitisíce fanoušků starého Jerryho..
Figuruje v Top 10 destilátů, uvedených na trh v roce 2012.

 

Anguilla – Karibik

Pyrat XO Reserva

Pyrat XO Reserva je rum pocházející z ostrova Anquily a je míchaný z velmi dobře vyzrálých rumů, starších 15 let s hutným a sladkým aroma. Velmi oblíbený ke konzumaci samostatně. Každá láhev je certifikována číslem a vlastnoručním podpisem zodpovědným pracovníkem destilérky, který dozíral na ruční plnění lahví. Rum Pyrat XO Reserva chutná po vanilce, marcipánu, sladkém koření a vyzrálém ovoci, výrazné citrusové aroma. Dezertní rum s dlouhým koncem.

 

Barbados

Malibu

Malibu je rum s přírodním kokosovým extraktem vyráběný v Barbadosu. Ačkoliv je alkohol od roku 1895 vyráběný v Barbadosu, je stáčen do lahví v Dumbartonu ve Skotsku firmou Pernod Ricard. Obsahuje 21 % procent alkoholu, reklamní kampaně jsou založeny na tom, že karibský život se dá žít i v západním městském životním stylu.

Plantation XO 20th Anniversary

Po ukončení zrání ve svém rodišti – na Barbadosu je tento rum transportován do Francie, kde v Grande Champagne zraje, již smíchaný další dva roky. Samozřejmě v sudech po koňaku, konkrétně po jednom z nejlepších – Pierre Ferrand XO Grande Champagne. Při pohledu na luxusní lahev Plantation 20th Anniversary XO hned zaujme mahagonová barva rumu. Po nalití nechme rozvinout delikátní vůni dubu v doprovodu nevtíravé vanilky a kokosu. Také ucítíme sladké aroma sušených banánů doplněné smetanou. Chuť je jedinečná. Jemná, jak se na jeden z nejlepších stařených rumů sluší, plná tropického ovoce s výraznější vanilkou, smetanou a tóny karamelu společně s nádechem strouhaného kokosu. V chuti Plantation 20th Anniversary XO objevují i dřevité tóny. Závěr je sladký, karamelový až medový.

Foursquare Spiced

Rum vyráběný v jedné z nejstarších palíren na Barbadosu. Jméno pochází od blízkého Square Pond. Stříbrná medaile na San Francisco World Spirit Competition 2003, bronzová medaile za rok 2005, zlatá medaile za rok 2007. Zraje 2 roky v dubových sudech. Barva: zlatavá. Vůně: citrón, limetka, vanilka. Chuť: hořko-sladkého koření a byliny, limetky, muškátový oříšek s dlouhotrvajícím koncem po zázvoru.

 

Britská Guyana

El Dorado Spiced

Tento rum vznikl namícháním kombinace přírodního koření a 5 letých rumů. Nabízí vyzrálou chuť s podtóny pomerančů, citrónů a skořice. Světový úspěch zaznamenal bronzovou medailí v roce 2006 na International Wine and Spirit Competition of London.
El Dorado 12 y.o. (íchutí dubu.
Tomuto velmi zvláštnímu rumu byla udělena 3x zlatá medaile u Caribbean Rum Taste Test, která se koná každoročně v Londýně již 10 let. Získal také pečeť uznání u International Spirits Challenge v Londýně v roce 1998, El Dorado 12ti letému rumu bylo přiděleno 95 ze 100 možných bodů v Chicago Beverage Tasting Institute a byl oceněn zlatou medailí.
Středně hluboká zlatavá barva s velmi atraktivní vůní cukrové třtiny, medu, karamelu a hrozinek. V chuti krásně bohatý, vyvážený a vyzrálý, s tóny kůže, koření a pomerančové kůry. Po počátečním nasládlém charakteru přichází nádherný, suchý konec. Jedná se o velmi elegantní rum.

 

Britské Panenské Ostrovy

VooDoo Spiced

Jedinečný míchaný rum, přicházející na svět na Britských Panenských ostrovech, v sobě snoubí ty nejlepší vlastnosti několika pečlivě vybíraných karibských rumů. Stáří těchto rumů, jež jsou pro výrobu výsledné delikátní směsi použity, je u všech druhů rumů stejné – čtyři roky. Výsledkem této jedinečné kombinace je rum delikátní chuti tolik typické pro rumovou velmoc – oblast Karibiku. Nezbytnou součástí a hlavní specialitou osobité chuti rumu VooDoo Spiced je pravá vanilka, pocházející až z dalekého Madagaskaru. Ta je zdárně doplněna o lehký dotek hřebíčku a skořice.

Čechy

Rum Božkov Tuzemský

S typickou plachetnicí na etiketě se ve Stocku Plzeň vyrábí již od roku 1948. Jeho základními ingrediencemi jsou nejemnější líh, měkká plzeňská voda, cukerný sirup a karamelový kulér.
Není tak pravdou, že se Božkov tuzemský vyrábí z brambor. Tento lidový mýtus vznikl v 19. století, kdy Rakousko-Uhersko nemělo zámořské kolonie a dovážené rumy z cukrové třtiny byly velmi drahé a surovina pro jejich přípravu nedostupná. Likérníci hledali způsob, jak z domácích surovin vyrobit nápoj připomínající rumy s Karibiku. Výsledkem vyl rum z bramborového lihu zředěného vodou a ochuceného rumovou esencí. Božkov tuzemský se však z brambor nevyrábí. Tajemství nenapodobitelné chuti tkví ve speciální kompozici rumových aromat a ležení, díky němuž získává vyváženou chuť a příjemnou zlatohnědou barvu. Typického vanilkového aromatu obsahuje Božkov Tuzemský přesně tolik, aby nepřehlušovalo přirozenou rumovou chuť. To se dá nejlépe poznat při přípravě grogu, kdy z nápoje musí vystoupit rumová chuť a nikoliv vanilka. Právě pro více než půlstoletím prověřenou kvalitu a jistotu zavedené a tradiční značky je Božkov tuzemský nejoblíbenějším českým tuzemákem. Ročně se jej vypije přes šest milionů litrů.

Dominikánská Republika

Captain Bucanero 7 aňos – rum elixir

Pod tímto názvem se skrývá skutečně elegantní rum jehož skvělá vůně vám spolu se skvělou chutí nepochybně učaruje.
Barva rumu je jasná, tmavě jantarová, čistá a průzračná s plnou vůní díky 7 letému zrání v sudech z amerického bílého dubu. Chuť je elegantní, medově sametovou a dlouhou dochuťí, která se snoubí s hedvábnou konzistencí.

Presidente Marti 12 Y.O.

Byl kubánským národním hrdinou, slavným básníkem a také inspirací pro tvůrce solera rumu Presidente 15 Años. Jmenoval se José Martí.
Hnědý rum pochází z Dominikánské republiky a k jeho výrobě se používají ty nejlepší suroviny, čerstvá šťáva z cukrové třtiny, poctivá práce a vášeň pro ty nejlepší rumy. Jeho barva je tmavá, hnědočervená, mahagonová. Vůně je příjemně jemná, jen lehce dřevitá – odkazující na patnáct let, které rum strávil v sudech po burbonu. Je v ní lehce cítit čokoláda a pak také hnědý cukr a karamel. Chuť je na začátku příjemně sladká, karamelová, poté se přidává nádech vanilky a závěr je čokoládový.

Filipíny

Don Papa Rum

Rum Don Papa je kvalitní filipínský rum z cukrové třtiny, která rostla na vulkanické půdě v nejúrodnější oblasti Filipín, oblasti Negros Occidental. Zraje 7 let v dubových sudech v předhůří hor Kanlaon. Jantarová barva, aroma lehké a ovocné, které pokračuje jemnou a lahodnou chutí. Rum Don Papa má dlouhý závěr a nabízí bohatou paletu chutí jako je vanilka, med a kandované ovoce. V překladu znamená „Don Papa“ pantáta.

Guatemala

Ron Zacapa 23 aňos

Ron Zacapa vzniká z vybraných karibských rumů zrajících až patnáct let v dubových sudech. Je charakteristický velmi jemnou chutí s tóny vanilky, světlého pomeranče a tropického ovoce. Ron Zacapa pochází z města podle kterého je pojmenován ležícího na východě Guatemaly. Plantáže cukrové třtiny se však rozkládají na jihozápadě Guatemaly, a to na vulkanické planině Retalhuleu. Pro výrobu rumu je využíván pouze takzvaný „panenský cukrotřinový med“, tedy šťáva z cukrové třtiny po prvním lisování. Pro kvašení šťávy jsou používány speciální kvasinky získané z ananasu. Posledním krokem je samozřejmě destilace. Zrání rumů Zacapa se odehrává v horách ve výšce kolem dvou tisíc tří set metrů nad mořem a to starou španělskou metodou solera, využívanou pro zrání sherry.

Botran Solera 1893

Osmnáctiletý Ron Botran Solera 1893 Rum je vedle světoznámých Zacapa rumů dalším honosným zástupcem guatemalských rumů. Je vyráběn ze směsi ročníkových rumů o délce stáří až 18 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně 12 měsíců.
Od otevření lahve až po poslední doušek je osmnáctiletý Ron Botran Solera 1893 Rum bohatý na tropické ovoce, exotické koření, sušené ořechy a dřevnatou chuť. Chuť má vybalancovanou s nádechem karamelu a banánu. Je vyráběný pro milovníky kvalitních prémiových rumů, a tak není nijak sladký. Jeho charakter oceníte zejména, pokud jste zvyklí pít kvalitní pití. Finiš je příjemný a pozvolný.

Jamaika

Captain Morgan spiced

Captain Morgan Spiced je jamajský rum vyráběný v Puerto Rico ze směsi rumů z oblasti Jamajky, Guayany a Barbadosu. Ostrov Jamajka se nachází v severozápadní částí karibských ostrovů jižně od Kuby. Kryštof Kolumbus poprvé přistál na Jamaice v roce 1494. Jamaika byla pod španělskou nadvládou až do roku 1655, kdy se stala anglickou kolonií. Následně se výrazně podílela na importu otroků a produkci cukru a výrobě rumu. V době největší slávy zde bylo v provozu 125 palíren, dnes je jich pouhých pět. Rumy z Jamajky jsou tradičně tmavé, těžké a velice aromatické. Využívají kvasnice s pomalejší fermentací, která umožní extrakci více aromatu. Legendární kapitán Henry Morgan byl jedním z nejobdivovanějších bukanýrů 17. století. Proslul odvahou při objevitelských expedicích na Barbados a Jamajku a také svou šlechetností a družností. Jeho sláva mu nakonec přinesla i křeslo jamajského guvernéra, ale to v žádném případě neznamenalo, že by se vzdal své touhy po dobrodružném životě. Novým objektem jeho dobyvatelských tužeb se od roku 1680 stal tamní trh s rumem, když dal vzniknout slavné značce Captain Morgan.

Kostarika

Centenario 12 y.o.

Ron Centenario Gran Legado 12 let je směs nejlepších kostarických rumů, které trpělivě čekaly a zrály v menších dubových sudech po dobu 12 let. Krásná jantarová barva, jemná chuť karamelu a ořechů s tóny tropického ovoce a vůně dubového sudu dělá z tohoto rumu skutečnou legendu. Ideální k pomalému popíjení s přáteli, samotný či s kostkou ledu.
Centenario pochází z Kostariky, kde se těší neotřesitelné pozice jedničky na trhu. Výroba rumu Centenario je datována už od roku 1969. Přísně tajná receptura obsahuje specifický proces míchání a zrání, který dělá z rumu Centenario produkt s prvotřídní kvalitou a typickou chutí a vůní. Proces výroby rumu CENTENARIO začíná sběrem cukrové třtiny, z jejíhož dřevnatého stonku plného měkké a sladké dřeně se získává cukr. Třtina se sklízí patnáct měsíců po zasetí, přičemž sklizeň připadá vždy na léto. Seče se ručně až u země a stonky se vozí do cukrovarů, kde se z nich lisuje šťáva. Šťáva je následně podrobena procesu kvašení, během kterého speciální kvasničné kultury přemění cukr v alkohol a jiné látky. Po dokončení se surovina pro nejlepší kostarický rum čistí procesem destilace. Jedním z produktů destilace je tzv. „mladý alkohol“, který se skladuje v ručně vyráběných sudech z bílého dubu. Tím se zahajuje proces zrání, který dává rumu CENTENARIO jeho vůni, nezaměnitelnou chuť a charakteristické vlastnosti nejlepšího rumu v Kostarice.

Kuba

Havana Club blanco

„Nejbělejší z vyzrálých rumů a nejvýraznější z bílých rumů,“ popisuje Havana Club Anejo Blanco hlavní maestro ronero Don José Navarro. Anejo Reserva je směs skvělých vyzrálých rumů, zrajících 5 let v sudech z bílého dubu. Vyznačuje se jantarovou barvou. Jeho vůně obsahuje náznaky vanilky, třesně a kakaa. Chuťově je velmi vyvážený, jemný a lehce nasládlý až ovocný. Skvěle se hodí do tradičních míchaných kubánských nápojů jako je Mojito či Cuba Libre. Havana Club Anejo Blanco obsahuje 37,5 % alkoholu.

Havana club 3 aňos

„Lehký a suchý, ideální pro přípravu luxusního Daiquirí,“ popisuje Havana Club Anejo 3 Anos hlavní maestro ronero Don José Navarro. Anejo 3 Anos je čirý bílý rum vzniklý mícháním vyzrálých rumů s čerstvými destiláty. Směs zraje až tři roky v sudech z bílého dubu a před stáčením se rumy výběrem míchají a filtrují. Jeho vůně obsahuje tóny karamelizovaných hrušek, banánů s náznakem ožehnutého dubu. Chuťově je vyvážená s aroma vanilky, čokolády a kouřovosti. Nejlépe se pije v míchaných nápojích jako je Daiquirí nebo i samotný s ledem. Havana Club Anejo 3 Anos obsahuje 40 % alkoholu.

 

Havana Club 7 aňos

Sedmiletý rum – tento rum má pro oko lahodnou jantarově medovou barvu. Vůně sudového dřeva přechází do jemných tónů vanilky. Opravdu výjimečným zážitkem je mimořádně jemná a čistá chuť. Ta se nejlépe projeví v čisté formě. Sedmiletý rum je legendárním rumem a pýchou celého kubánského rumového průmyslu. Jeho nezaměnitelná kvalita je výsledkem tradičního výrobního procesu. Vyrábí se z minimálně sedmiletých rumů, většinou ale podstatně starších.

 

Havana Club Seleccion de Maestros

Rum má osobitý proces zrání, díky čemuž se odlišuje od svých konkurentů. Nejprve zraje v sudech z bílého dubu, následně je ředěn a uložen k druhému odpočinku do mladých sudů z tmavého dubu. Aroma rumu je příjemné po karamelu, pražených oříškách a tabáku. Chuť jde ruku v ruce s vůní a poznáte v ní karamel, kakao, kávu a koření. Závěr je příjemně kouřový, vyvážený s chutí kandovaného ovoce. Obsah alkoholu je 45%.

Kubánské rumy Havana Club se začaly vyrábět v roce 1878 a jejich centrem se stalo město Santa Cruz del Norte v severovýchodní části Kuby. Základní surovinou pro výrobu rumu je samozřejmě cukrová třtina. Tu na Kubu přivezl Kryštov Kolumbus již v roce 1493. Za krátko se mezi Kubánci stal oblíbeným kvašený nápoj z melasy z cukrové třtiny nazývaný tafia. Později Pedro Diego, otec rumu, přišel s procesem destilace a hlavně zrání, když zakopal nádoby s rumem do země. Nejznámější variantou rumu se stal rum Superior – čirý jemný rum používaný jako základ míchaných nápojů. Havana Club je ztělesněním kubánské tradice výroby rumu. Recepty Havana Club střeží Maestros Roneros, kteří řídí výrobu. V současnosti je hlavním Maestrem Ronerem Don José Navarro.

 

Legendario Elixir De Cuba 7 y.o.

Je kubánský rum s bohatou jemnou sladkou chutí. Vyrábí se na Kubě od roku 1945 a to z nejlepší vybrané cukrové třtiny. V rumu Legendario Elixir jsou macerované rozinky, díky kterým rum dostává jedinečně jemné aroma a chuť. Je zcela odlišný od klasických rumů z Kuby. Zraje 7 let v sudech z amerického dubu, má jantarovou barvu s aroma rozinek a pomerančů.

 

Matusalem Gran Reserva 15 y.o.

Patnáctiletý Matusalem Gran Reserva je super prémiový kubánský rum, který má jednu z nejlepších kvalit. Tento rum má velmi starou historii, vyrábí se už od roku 1872 metodou solera. Barva zlata s jantarovými tóny, vůně sladké vanilky, melasy, karamelu a švestek, chuť mimořádně jemná, sametová potvrzuje signály vůně. Saténová textura připomíná, že jde o opravdu mimořádný rum.

 

Bacardi Elixir

Bacardi Elixir může léčit jakoukoli nemoc, dá Vám věčný život! Sladká a aromatická rarita. Voní po banánu, suchých plodech a karamelu, chuť má sladkou a intenzivní. Tento rum není určen pro český trh a je exportován především do jižní a západní části Evropy.

 

Madagaskar

Dzama Vanilla 3 y.o.

Rum který je vyrobený z melasy, zrající 3 roky v dubových limuzínských sudech, ve kterých dříve zrála skotská whisky. Po přičichnutí ve sklenici ucítíte aroma po tabáku, vanilce a santalovém dřevu. Chuť Dzama rumu Vanilla se odvíjí od jeho stáří, protože při výrobě je dovnitř lahve přidán lusk vanilky, který v průběhu času uvolňuje stále více své chuti, takže starší verze rumu jsou vanilkovější než ty nové a každá lahev tak má unikátní chuť.

 

Martinique

Saint James Royal Ambre Martinique

Rum Saint James se na Martiniku vyrábí již od r. 1765, kdy král Ludvík XIV zakázal výrobu rumu ve Francii. Rum Saint James nacházel odbyt zejména v Nové Anglii, kde byl vůbec nejpopulárnějším západoindickým rumem. Rum Saint James se vyrábí z čisté třtinové šťávy jednoduchou destilací podobně jako Armagnac a pak zraje v sudech z limuzínského dubu a sudech po bourbonu. Saint James Royal Ambre (zrající 2 roky), nejmladší z rodiny rumů Saint James, je držitelem zlaté medaile z World Spirit Championships 1995. Nejlepší je podávaný neředěný, kdy umožní vychutnat svoji komplexní chuť podobnou koňaku. Jako míchaný je součástí známého koktejlu Punch Martinique.

 

La Mauny Spicy Rhum Agricoleje Classique

Na Martiniku se k výrobě rumu nesmí používat jiná surovina než panenská třtinová šťáva. Použití melasy (melasa je vedlejší produkt vznikající při rafinaci cukru) je francouzským zákonem zakázáno (Martinique spadá pod správu Francie). Pikantní La Mauny Spicy/Spiced Classique Agricoleje nový, speciálně kořeněný rum s příchutí vanilky, skořice a muškátového oříšku, vynikající nejen k popíjení samostatně na ledu, ale také jako základ do míchaných koktejlů. Skvělý exotický nápoj vytvoříte smícháním tří rovných dílů: La Mauny Spicy, šťávy z guave a ananasu. – Plody guave chutnají jako směs hrušek, kdoulí a fíků. Anebo stačí jen přidat čerstvou ovocnou šťávu z jakéhokoli tropického ovoce a led.

 

Mauritius

Green Island Spiced Gold

Základ pro výrobu tohoto rumu je Green Island Superior Light Rum, vanilka, skořice, hřebíček a zázvor. Má velmi vyváženou chuť, která je daleko od průmyslově ve velkém vyráběných spiced rumů. Je to výborný základ pro spiced mojito a jeden z nejlepších spiced rumů vůbec.

 

Panama

Ron de Jeremy Spiced

Ron de Jeremy Spiced je výjimečně vyvážený sedmiletý panamský rum s aroma dospělého rumu, nádechem dubu, koření a ovoce. Na jazyku je jemný a s přehledem poznáte chuť dubu, která pozvolně ustupuje chuti vanilky a cukrové třtiny. Závěr je elegantní, dlouhý a vychutnáte si při něm celou paletu chutí, které Ron de Jeremy rum nabízí.

 

Peru

Ron Millonario Solera Reserva Especial

Je zástupcem ultraprémiových tmavých třtinových rumů ze severního Peru. Tamní sluneční paprsky dávají výjimečnou kvalitu cukrové třtině. Sladký buket, tělnatost a teplo uvolněné pomalou fermentací třtinové melasy, delikátní destilace a trpělivé zrání až po dobu patnácti let metodou solera zaručují chuťovou stálost a hedvábnou jemnost tohoto peruánského rumu. Destilérie má vlastní sudaře, kteří pečlivě vybírají materiál z amerických a slavonských dubů, aby výsledná chuť byla ta nejlepší a nejjemnější. Vznikne tak opravdu skvostný nápoj, který má bohatou a dlouho přetrvávající vůni kandovaného ovoce, švestek a hřebíčku. Chuť je po karamelách a sultánkách, třtinovém cukru a coca cole. Dlouho přetrvává v ústech, kde příjemně doznívá. Každá láhev je ručně zabalena do obalu z palmového proutí peruánskými ženami se zručností předávanou po generace.

 

Portoriko

Bacardi Razz

Je unikátním nevšedně ochuceným rumem, jehož základ tvoří vysoce kvalitní rum v kombinaci s delikátními ovocnými esencemi lesních malin. Tento drink si v minulých letech získal pro svou nezaměnitelnou chuť mnoho příznivců po celém světě. Ta je ovlivněna mimo jiné tím, že se při jeho výrobě používají ty nejkvalitnější suroviny a oproti jiným ochuceným alkoholovým drinkům nabízí bohatou ovocnou chuť. Přesto, že se jedná o nápoj s vyšším obsahem alkoholu, zachutná i těm jedincům, kteří nemají typickou chuť tvrdého alkoholu příliš rádi. Je to způsobeno tím, že ovocný nádech dodává Bacardi Razz lehkost, svěžest a drobně tak potlačuje charakter tvrdého alkoholu. Navíc na rozdíl od ochucených vodek má Bacardi Razz stařený základ, což zaručuje vynikající vyváženost chuti.

 

USA

Kraken Black Spiced

Jedná se o kořeněný až inkoustově černý rum s rudým nádechem. Ve vůni dominuje vanilka a téměř neznatelný alkohol. V chuti je cítit opět vanilka, ale také hřebíček a skořice. Zraje v sudech po bourbonu a Jacku Danilel´s 2 roky. Lahev je replika historického Victorian Rumu a legenda praví, že loď s největším množstvím černého rumu, který byl kdy přepravován z karibských ostrovů, nikdy nedorazil na místo určení. Při útoku Krakena na obchodní loď celý náklad barelů černého rumu spadl do moře, a rum byl pojmenován Kraken jako pocta nesporné síly a moci bájného netvora. Existuje spousta příběhů o útoku obří chobotnice Krakena na nákladní koráby, ale žádný z nich nebyl potvrzen.

 

Venezuela

Pampero Aniversario Anějo Reserva Exclusiva

Pampero Aniversario je premium rum z Venezuely té nejvyšší kvality. Oplývá tmavou mahagonovou barvou a vůní tabáku, pečených jablek, karamelu a ořechů. Jedná se o velice specifický rum, který byl na trh uveden při příležitosti 25tého výročí společnosti Pampero v roce 1963. Je výsledkem dlouholetých znalostí a praktických zkušeností. Zraje minimálně 8 let v dubových sudech, kde získává intenzívní a bohatou vůni, chuť i krásnou barvu.

 

Santa Teresa 1796 Antiquo de Solera

Santa Teresa 1796 je jeden z nejlepších jihoamerických rumů na světě. Zraje minimálně 15 let systémem Solera. Je zaslouženým vítězem Gold Medal a „Nejlepší v kategorii“ na Mezinárodním Cane Spirits Festival 2007. Zátku má korkovou a jako ochranu ještě vosk. „Jugamos rugby, hacemos ron! Hrajeme rugby, děláme rum“. Slogan, který perfektně vyjadřuje charakter palírny. Santa Teresa 1796 (rok vzniku palírny) Ron Antiquo de Solera je dobře vyvinutý venezuelský rum, který svoji chuťovou „hmotnost“ získal postupným zráním systémem Solera v dubových sudech z bílého amerického dubu a v sudech z francouzské oblasti Limousine, ve kterých dříve zrála španělská sherry a brandy. Dokonalá rovnováha mezi mladými a starými rumy zajišťuje vitalitu a třpyt mládeže s charakterem a silou zralé dospělosti. Ron Antiquo má pevné tělo, nabízí ovocnou vůni s tóny medu a čokolády s nádechem kouře, tabáku a kůže, mírně nasládlá chuť vykazuje skvělou komplexitu, na konci evokuje vlastnosti, které rum získal díky dokonalému dubovému zrání. Barva je teplá, medová. Voní po medu a karamelu, lehce dráždí tóny zeleného jablka a banánu, s náznakem kešu a velmi lehce aroma vanilky na závěr.

 

Diplomatico Reserva 8 aňos

Diplomatico Reserva 8 YO má ve svém obsahu vyšší podíl rumů vyrobených v měděných kotlíkových destilačních zařízeních. Výsledkem je bohatá a sladší směs, na patře perfektně vyvážená a lahodně jemná. Zraje v průměru 8 let v dubových sudech. Výsledkem je znatelně bohatší a sladší rum než anejo, výjimečně vyvážený, lahodně jemný na patře. Je držitelem bronzové medaile – International Rum Festival 2008, Ybor City, Tampa, Florida. Vyzrálé rumy Diplomatico jsou vyráběny ve Venezuele společností Destilerias Unidas a jsou pravidelně řazeny mezi nejlepší jihoamerické rumy. Se svými sedmi starými měděnými destilačními zařízeními (třemi kotlíkovými a čtyřmi kolonami) vyrábí tato společnost vysoce kvalitní rumy po více než 45 let. Se svými rumy nesporné kvality dosáhla společnost Destilerias Unidas četných úspěchů ve Venezuele i za jejími hranicemi. Řadu rumů Diplomatico stvořila dovednost mistrů destilačního procesu a šikovnost zdejšího master blendera.

 

Diplomatico Reserva Exclusiva 12 aňos

Je venezuelský tmavě zlatý rum vynikající kvality. Je destilovaný z melasy v měděných kotlíkových zařízeních. Nabízí bohatou, lehce nasládlou třtinovou chuť s tóny ovoce (maliny), karamelu a čokolády. Diplomatico je perfektně vyvážený, lahodný a neskutečně jemný nápoj. Zraje 12 let v sudech po bourbonu.